Skip to main content

Na Korfu s vozíkom

Uverejnené dňa: 25. jún 2024

Autor: Barbora Kotvan

Dnes vám dám tip a to rovno k moru. S detičkami so špeciálnymi potrebami alebo so zdravotne znevýhodnenými. Pomenovanie nechám na vás. Boli sme, skúsili sme na vlastnej koži a môžem vrelo odporúčať. Istotne sa tam vrátime aj my. Vtedy sme ešte nemali dieťa, ktoré je ťažké, veľké a má invalidný vozík, hoci už s diagnózou spinálna svalová atrofia, ale ešte stále 2 ročné batoľa v detskom kočíku.

Hotel Mayor Capo di Corfu

Dnes už viem presne, čo to obnáša takže viem aj s odstupom času povedať jednohlasne - skvelé a vyhovujúce. Pretože celý rezort sa nachádzal v rovine, čiže z hotelovej izby až k moru cez bary a reštaurácie ste sa dostali po rovine a keď aj nejaké to navýšenie bolo tak bolo vyriešené okrem schodíka aj jednoduchým a plynulým nájazdom čiže ste si ani nevšimli, že prekonávate nejaké bariéry. Jednoducho ste prešli k baru na drink, k bazénu, do reštaurácie, k moru, kde dokonca medzi jednotlivými radami lehátok bolo také to drevené mólo, po ktorom sa viete jednoducho pohybovať medzi jednotlivými radami lehátok.

Hotel má 4* a je postačujúci pretože Grécko je Európa a plne to stačí aj tým najnáročnejším. Treba sa ubytovať v prízemnej vilke alebo ak v poschodovej tak samozrejme na prízemí a vyhnúť sa ubytovaniu, ak ste väčšia rodina, mezonetového typu. V rezorte sú aj rodinné suity, ktoré sú na prízemní a v jednej úrovni, čiže žiadne schody medzi miestnosťami v suite. A čo bolo príjemným prekvapením bol plne bezbariérový vstup do bazéna pri mori, čo v preklade znamenalo, že ste sa plynule vydláždeným nájazdom dostali do bazéna bez plošiny, či zdvíhacieho zariadenia. Proste plynule od lehátok priamo do vody s invalidným vozíkom či stoličkou.

Let trval iba 1,15 hod. čo je tiež ideálne pre, či už malé deti alebo aj dospelých, či pre deti s individuálnymi potrebami. Transfer z letiska bol trošku dlhší, čo znamená, že nebolo to 15 minút ani 20 minút, ale dalo sa to vydržať. Približne 1 hodina po pobreží Korfu.

Korfu je malý grécky ostrov, ktorý má najkratšiu pristávaciu dráhu v Európe a ktorý má nádherné pláže s jemným pieskom a čo je úplne ideálne je plytké more. To znamená, že môžete ísť ďaleko ďaleko a stále ste vo vode po kolená. Alebo po pás? Tak nejako. Na ostrove vôbec nefučí, čo tiež nie je na každom gréckom ostrove samozrejmosťou, pretože Kréta, či Rodos sú „ufučané“ ostrovy. Čo nie je najpríjemnejšie, keď vám dvíha aj kočík na pláži. Nám sa stalo presne toto na Rodose, že kočík letel niekoľko metrov po pláži do toho pieskového šedého prachu. Takže tento milý malý ostrov vám viem vrelo odporúčať, vzhľadom na dĺžku letu, nie najhorší transfer z letiska, totálnu bezbariérovosť, príjemnú cenu. Boli sme, zažili sme, vrátime sa tam. Pomer ceny a kvality je v poriadku.